IME – primul curs pentru artişti şi debutanţi în muzică

Nu mai e niciun secret faptul că industria muzicală din România se află într-o permanentă schimbare, însă nu toţi cei care intră în această lume ştiu exact la ce să se aştepte.

Tocmai din dorinţa de a le deschide ochii şi de a-i face să-şi cunoască drepturile pe care le au, dar şi obligaţiile ca viitori artişti (sau manageri/agenţi de artişti) de succes, Anca Lupes, “profesoara vedetelor”, pune la dispoziţie cursul “Industria Muzicală Explicată”, la finalul căruia, participanţii vor şti din cine este formată echipa unui artist, cui se adresează prin muzica lor, de unde câştigă bani şi cum ar trebui să se promoveze un artist în funcţie de obiectivele pe care le are etc.

Cursul “Industria Muzicală Explicată” se află la cea de-a treia ediţie, primele două reunind oameni de radio, agenţi de booking, specialişti în comunicare, manageri de trupe, producători muzicali, instrumentişti şi artişti consacraţi. Avându-i ca invitaţi speciali pe Edi Petroşel (Holograf), respectiv Cornel Ilie (Vunk), aceştia au interacţionat cu cursanţii, împărtăşindu-le din experienţa lor de scenă, dar şi din subtilităţile de negociere a contractelor artistice.

Ediţia a treia a cursului se va desfăşura în zilele 15, 16, 17 şi 22, 23, 24 septembrie, între orele 17:00 şi 21:00 şi costă de la 450 până la 490 lei, în funcţie de data rezervării unui loc.

La ediţiile anterioare au participat în calitate de cursanţi şi nume mai cunoscute din industria muzicală, precum Yanka (artist),  Carina Sava (manager VAMA), Cristi Ochiu (manager Forward Agency), Tiberiu Albu (câştigător Vocea României), Dan Finţescu (Partydul Kiss FM), Andrei Chermeleu (artist Colors In Stereo), Vlad Dulea (solist trupa Atelier) etc.

O parte dintre ei şi-au arătat satisfacţia de a fi participat la acest curs, mărturisind:

Yanka (artist, cursant IME): “Este o mare nevoie ca informaţiile pe care le deţinem sau le căpătăm să fie cumva adunate, organizate şi puse în discuţie din perspective diferite pentru că doar astfel putem avea o imagine clară, completă şi concretă a ceea ce ne interesează. Practic acest curs mă ajută să-mi clarific cunoştinţele şi să-mi dau seama unde mă poziţionez eu ca şi artist, compozitor şi mai ales ce am de făcut fără să mai am senzaţie că umblu în lumea asta ca prin beznă!”

Carina Sava (manager VAMA, cursant IME): „Una dintre problemele şcolii în România este faptul că de cele mai multe ori e total ruptă de realitatea practică. Până şi cărţile de PR şi advertising recomandate de profesorii de la şcoală erau pur teoretice şi foarte diferite de cărţile pe care le recomandau pe bloguri sau prin revistele de specilitate cei care chiar lucrau în agenţii. Dacă lucrezi, însă, în industria muzicală nu prea ai de unde să înveţi partea teoretică. Înveţi numai din practică, din experienţă, din dat cu capul de pereţi. Citeşti cărţi (de afară, că la noi nu sunt), faci cursuri şi masterate online (tot de afară), citeşti multe site-uri şi reviste şi începi să înţelegi. Dar tot rămân goluri pentru că realitatea din UK sau SUA nu are nicio legătură cu realitatea din România. Nu toate problemele lor sunt şi problemele noastre şi invers, plus că vorbim despre legislaţii diferite. De asta mi se pare atât de util cursul organizat de Anca Lupeş: pentru că pleacă de la teoria de afară, dar aplică totul pe cazurile şi legislaţia din România încât informaţia devine relevantă şi utilă indiferent că ai cât de cât experienţă în industria muzicală sau eşti la început de drum.”

Pentru mai multe detalii si inscrieri, accesati pagina de FB a cursului:

https://www.facebook.com/CursIndustriaMuzicalaExplicata?fref=ts

###

ANCA LUPES este unul dintre cei mai experimentaţi profesionişti din industria muzicală românească. Cel mai important avantaj al său este faptul că de-a lungul carierei a activat în aproape toate domeniile acestei industrii:  mass media (presă, radio, TV), organizare de evenimente, case de discuri, agenţii de management şi booking. În 2009 a devenit primul absolvent din România al cursurilor de Master In Music Business la prestigioasa Berklee College of Music (Boston, USA).